Kansallinen Kokoomus ja Perussuomalaiset edelleen Suomen suosituimmat puolueet

Päivämäärä:

SUOMALAISTEN PUOLUEIDEN KANNATUS ei juuri muuttunut viime viikolla päättyneiden hallitusneuvottelujen aikana, kertoo Helsingin Sanomien tilaama mielipidekysely.

Kansallinen kokoomus on edelleen maan suosituin puolue 21,3 prosentin kannatuksellaan, joka on 0,1 prosenttiyksikköä pienempi kuin edellisessä kyselyssä.

Yle.fi

Myös jokaisen vasta valitun oikeistohallituksen kolmen puolueen kannatus laski 0,1 prosenttiyksikköä – perussuomalaisten 20,9 prosenttiin, ruotsalaisen kansanpuolueen 4,4 prosenttiin ja kristillisdemokraattien 0,4 prosenttiin.

Sosiaalidemokraatit ja Vasemmistoliitto kasvattivat kannatustaan 0,2 prosenttiyksikköä edellisestä kyselystä, edellinen 19,2 prosenttiin ja jälkimmäinen 8,0 prosenttiin. Keskustan kannatus nousi 0,1 prosenttiyksikköä 10,2 prosenttiin ja Liike Nyt -puolueen 2,0 prosenttiin.

Vihreän liiton kannatus pysyi samana 7,7 prosentissa.

Politiikkaan liittyvien puolueiden kannatusluvut eivät yleensä vaihtele paljon heti eduskuntavaalien jälkeen. Kantar Publicin tutkimusjohtaja Sakari Nurmela arvioi toukokuussa, että merkittävämpää liikettä voidaan odottaa vasta, kun päättäjät palaavat kesälomaltaan syysistuntokauden alkuun.

Kantar Public haastatteli kyselyyn osallistuneita 2 754 henkilöä puhelimitse 15. toukokuuta ja 15. kesäkuuta välisenä aikana. Koska kysely päättyi päivää ennen hallitusohjelman julkaisua, ohjelman sisältö ei vaikuttanut tuloksiin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Jaa viesti:

Suosittu

Lisää tällaista
Liittyvät

Suomen historiallinen NATO-jäsenyys vahvistaa turvallisuutta ja vakauttaa Pohjolaa

Suomi liittyy NATOon: merkittävä muutos ulko- ja turvallisuuspolitiikassa Suomen suurlähettiläs...

Pelicans vs Tappara kumpi voittaa?

Ennusteemme 7. lokakuuta pelattavan ottelun voittajasta on Tappara. Tilastojen tarkistus Aiemmat...

Miten lomaraha lasketaan: Yksityiskohtainen opas

Lomaraha on erityinen etuus, jonka monet työntekijät saavat osana...

TPS Pelit

TPS:n joukkueanalyysi, vahvuudet ja heikkoudet TPS Pelit, TPS on yksi...