Mielenosoittajat kokoontuvat Helsingissä Suomen hallituksen äärioikeistolaisia yhteyksiä ja kiistanalaista politiikkaa vastaan

Päivämäärä:

Sadat mielenosoittajat kokoontuivat Suomen eduskunnan edustalle Helsinkiin ilmaisemaan huolensa ja tyytymättömyytensä uuden oikeistohallituksen yhteyksiin äärioikeistolaisiin ryhmiin sekä sen säästö- ja maahanmuuttopolitiikkaan. Mielenosoitus seurasi vastikään muodostetun hallituksen myrskyisää viikkoa, jonka aikana talousministeri Vilhelm Junnila selvisi epäluottamuslauseäänestyksestä sen jälkeen, kun paljastui, että hän oli pitänyt puheen uusnatsiryhmien tilaisuudessa ja vitsaillut ”Heil Hitleriin” viitaten. Vaikka osa koalition nuoremman osapuolen kansanedustajista äänesti Junnilaa vastaan, hän säilytti lopulta asemansa 95 äänellä puolesta ja 86 äänellä vastaan. Oppositiojohtajat arvostelivat hallitusta äärioikeistolaisuudesta ja kyseenalaistivat sen kyvyn säilyttää niukka enemmistö. Junnila pyysi tekojaan anteeksi ja korosti holokaustin ja antisemitismin tuomitsemista. Myös muut hallituksen poliitikot, mukaan lukien parlamentin puhemies Jussi Halla-aho, ovat joutuneet kritiikin kohteeksi yhteyksistään äärioikeistoon. Mielenosoittajat ilmaisivat huolensa hallituksen ehdottamista menoleikkauksista, maahanmuuttopolitiikasta ja tiukemmista kansalaisuussäännöistä, ja monet korostivat niiden kielteisiä vaikutuksia ammattitaitoisiin maahanmuuttajiin ja maan yleiseen hyvinvointiin. Mielenosoitukseen osallistujat vannoivat jatkavansa hallituksen suunnan vastustamista ja ilmaisivat huolensa Suomen tulevaisuudesta uuden hallituksen aikana.

Kiitos Guardian

Suomen eduskunnan edustalle kokoontuneisiin mielenosoittajiin kuului monenlaisia osallistujia vasemmistoryhmistä perheisiin ja maahanmuuttajiin. Heidän joukossaan oli pääasiassa nuoria helsinkiläisiä, jotka ilmaisivat tyytymättömyytensä hallituksen ehdottamaan ohjelmaan, johon kuuluu menojen leikkaaminen, maahanmuuton vähentäminen ja tiukemmat kansalaisuusmääräykset.

Venäjän Pietarista kotoisin oleva 25-vuotias rakennesuunnittelija Fedor Labovkin piti turhautumistaan ilmaisevaa kylttiä, jossa hän totesi: ”En maksa kolmannesta palkastani siitä, että minua kohdellaan kuin paskaa.” Labovkin väitti, että nämä toimet eivät ainoastaan vahingoittaisi maahanmuuttajia, vaan ne eivät myöskään hyödyttäisi Suomea kokonaisuudessaan, koska ne estävät ammattitaitoisia maahanmuuttajia antamasta panostaan maalle.

Hondurasista seitsemän vuotta sitten muuttanut 43-vuotias Fabrizio Pineda kertoi kokemuksestaan työskennellä hoitokodissa pandemian aikana. Hän korosti tuntevansa itsensä arvostetuksi työntekijäksi tuona aikana, mutta ilmaisi huolensa Suomen nykytilanteesta. Pineda totesi: ”Sanotaan, että tämä on maailman onnellisin maa, mutta miten se voi olla sitä nyt?”.

Sofi Hakkinen, 33-vuotias mielenosoittaja, ilmaisi pelkonsa suomalaisen nuorison tulevaisuudesta ja siitä, mihin suuntaan maa on menossa. Hän vertasi Suomen saamaa huomiota Sanna Marinin ollessa pääministerinä nykyiseen tilanteeseen ja totesi: ”Suomi on ollut Sanna Marinin takia valokeilassa, mutta tämä on nyt aivan eri maailma.” Helsingin mielenosoitukset heijastavat merkittävän väestönosan syvään juurtunutta huolta ja vastustusta hallituksen ministerien äärioikeistolaisia yhteyksiä sekä hallituksen säästötoimia ja maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan. Mielenosoittajien osoittama tyytymättömyys ja aktivismi kertovat halusta muuttaa Suomen suuntaa ja hylätä nykyisen oikeistohallinnon politiikka.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Jaa viesti:

Suosittu

Lisää tällaista
Liittyvät

Suomen historiallinen NATO-jäsenyys vahvistaa turvallisuutta ja vakauttaa Pohjolaa

Suomi liittyy NATOon: merkittävä muutos ulko- ja turvallisuuspolitiikassa Suomen suurlähettiläs...

Pelicans vs Tappara kumpi voittaa?

Ennusteemme 7. lokakuuta pelattavan ottelun voittajasta on Tappara. Tilastojen tarkistus Aiemmat...

Miten lomaraha lasketaan: Yksityiskohtainen opas

Lomaraha on erityinen etuus, jonka monet työntekijät saavat osana...

TPS Pelit

TPS:n joukkueanalyysi, vahvuudet ja heikkoudet TPS Pelit, TPS on yksi...