Miten Tehdään Jäälyhty

Päivämäärä:

Kattava opas jäälyhdyn luomiseen

Miten Tehdään Jäälyhty, Jäälyhdyt ovat kaunis lisä mihin tahansa talviseen asetukseen. Kun niiden sisältä valaistaan, ne heijastavat pehmeän, aavemaisen hehkun, joka on todella lumoava. Tämä artikkeli ohjaa sinut läpi vaiheet, joilla voit luoda oman jäälyhtysi, ja antaa sinulle paljon yksityiskohtia, jotta saat siitä parhaan mahdollisen.

Miten Tehdään Jäälyhty
Miten tehdään jäälyhty

Tarvikkeiden kokoaminen

Ennen jäälyhtymatkasi aloittamista on tärkeää kerätä kaikki tarvittavat materiaalit. Tässä on kattava luettelo siitä, mitä tarvitset:

 • Kaksi muovisankoa, toinen pienempi kuin toinen
 • Vettä
 • Pakastin tai kylmä ulkolämpötila
 • Koriste-esineitä (valinnainen)
 • Kynttilä
 • Tulitikkuja tai sytytin

Muottien valmistelu

Aluksi valitse sankosi. Ne toimivat jäälyhdyn muotteina. Sankojen välinen tila täytetään vedellä, joka muodostaa lyhdyn seinät. Sankojen tulisi olla kestäviä ja joustavia, jotta jään poistaminen onnistuu helposti myöhemmin.

Lyhdyn valmistaminen: vaihe vaiheelta

Seuraavassa on yksityiskohtaiset ohjeet, kuinka luot oman kauniin jäälyhtysi:

 1. Täytä isompi sanko: Kaada vettä isompaan sankoon, kunnes se on noin kolmasosa täynnä. Tämä tulee olemaan jäälyhtysi pohja.
 2. Aseta pienempi sanko: Aseta pienempi sanko suuremman sisään. Varmista, että se on keskitetty, jotta lyhdyn seinistä tulee tasaiset.
 3. Painota pienempi sanko: Jotta pienempi sanko ei kelluisi, lisää paino sen sisälle. Varmista, että se on edelleen keskitetty painon lisäämisen jälkeen.
 4. Lisää enemmän vettä: Jatka veden kaatamista isompaan sankoon, kunnes se ulottuu melkein pienemmän sangon yläosaan. Jätä hieman tilaa veden laajenemiselle, kun se jäätyy.
 5. Lisää koriste-esineitä (valinnainen): Henkilökohtaistaaksesi jäälyhtysi, lisää koriste-esineitä, kuten lehtiä, marjoja tai käpyjä, veteen sankojen välissä. Kun vesi jäätyy, nämä esineet jäävät jään sisään ja ovat näkyvissä, kun lyhty on valaistu.
 6. Pakasta: Jätä sankosi pakastimeen tai ulos (jos sää on tarpeeksi kylmä) jäätyäkseen. Tämä prosessi voi kestää muutamasta tunnista päivään riippuen lämpötilasta.
 7. Poista lyhty muotista: Kun vesi on täysin jäässä, poista jäälyhty muoteista. Aloita pienemmän sangon poistamisesta, käännä sitten isompi sanko ylösalaisin vapauttaaksesi lyhdyn.
 8. Lisää kynttilä: Aseta kynttilä lyhdyn sisäosaan. Varmista, että sytytät kynttilän, kun se on lyhdyn sisällä, jotta jään seinät eivät vahingoitu lämmöstä.

Jäälyhtysi pitäminen valaistuna

Jotta jäälyhtysi loistaa koko illan, muista vaihtaa kynttilä tarvittaessa. Ole varovainen kuuman vahan kanssa, äläkä koskaan jätä palavaa kynttilää vartioimatta.

Näiden yksityiskohtaisten ohjeiden avulla voit luoda upean jäälyhdyn valaisemaan talvi-iltojasi. Olitpa tekemässä sitä erityistapahtumaa varten tai vain hauskanpitoon, prosessi on varmasti nautittava. Iloista askartelua!

Miten Tehdään Jäälyhty
Miten tehdään jäälyhty

Jäälyhdyn hoito ja säilytys

Jäälyhdyn hoito ja säilytys vaatii erityistä huomiota. Jäälyhty kannattaa pitää mahdollisimman kylmässä ympäristössä, jotta se säilyttää muotonsa mahdollisimman pitkään. Jos lämpötila nousee yli nollan, jäälyhty alkaa sulaa. Muista siis aina seurata sääennusteita.

Seuraavassa on joitain yksityiskohtaisia neuvoja jäälyhtyn hoidosta ja säilytyksestä:

 1. Lyhdyn liikuttelu: Liikuta jäälyhtyä varovasti, jotta se ei murene tai halkea. Voit käyttää apuna esimerkiksi lastaa tai lapioita.
 2. Säilytyspaikka: Valitse säilytyspaikka, jossa on varjoa ja joka on suojassa suoralta auringonvalolta. Parhaiten lyhty säilyy, jos ulkolämpötila on koko ajan alle nolla astetta.
 3. Lyhdyn uudelleenjäähdytys: Jos jäälyhty alkaa sulaa, se voidaan yrittää pelastaa jäähdyttämällä se uudelleen pakastimessa.
 4. Kynttilän käyttö: Käytä aina pieniä kynttilöitä, jotta lyhty ei lämpene liikaa sisältä. Sytytä kynttilä vasta, kun se on asetettu jäälyhdyn sisälle.

Jäälyhdyn muunnelmat

Jäälyhtyjen luomisessa vain mielikuvitus on rajana. Voit lisätä värejä lisäämällä elintarvikeväriä veteen ennen jäätymistä tai kokeilla erilaisia muotoja ja kokoja käyttämällä erilaisia astioita muotteina.

Seuraavassa on muutamia ideoita, miten voit luoda oman, ainutlaatuisen jäälyhtysi:

 1. Värikkäät jäälyhdyt: Lisää elintarvikeväriä veteen ennen sen jäätymistä luodaksesi värikkäitä jäälyhtyjä.
 2. Kuvioitu jäälyhty: Käytä erilaisia lehtiä ja oksia muotoillaksesi kuvioita jäälyhtysi seinille.
 3. Erilaiset muodot: Kokeile erikokoisia ja -muotoisia muotteja luodaksesi mielenkiintoisia jäälyhtyjen muotoja.

Nämä yksityiskohtaiset ohjeet ja vinkit auttavat sinua luomaan upean, ainutlaatuisen jäälyhdyn. Nauti prosessista ja ole ylpeä luomastasi talvisesta taikavalosta.

Yhteenveto

Jäälyhdyn luominen on hauska ja luova talvinen projekti, joka tuo ripauksen taikaa talvi-iltoihin. Vaikka se vaatii hieman suunnittelua ja kärsivällisyyttä, lopputulos on sen arvoinen.

Tämän kattavan oppaan avulla olet nyt valmis aloittamaan oman jäälyhtyprojektisi. Muista, että tässä prosessissa ei ole oikeaa tai väärää tapaa – tärkeintä on nauttia luomisprosessista ja ihailla lopputulosta. Käytä mielikuvitustasi ja luo sellainen jäälyhty, joka heijastaa omaa persoonallisuuttasi ja talvista tunnelmaasi.

Onnea matkaan jäälyhtyjen lumoavassa maailmassa!

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Jaa viesti:

Suosittu

Lisää tällaista
Liittyvät

Suomen historiallinen NATO-jäsenyys vahvistaa turvallisuutta ja vakauttaa Pohjolaa

Suomi liittyy NATOon: merkittävä muutos ulko- ja turvallisuuspolitiikassa Suomen suurlähettiläs...

Pelicans vs Tappara kumpi voittaa?

Ennusteemme 7. lokakuuta pelattavan ottelun voittajasta on Tappara. Tilastojen tarkistus Aiemmat...

Miten lomaraha lasketaan: Yksityiskohtainen opas

Lomaraha on erityinen etuus, jonka monet työntekijät saavat osana...

TPS Pelit

TPS:n joukkueanalyysi, vahvuudet ja heikkoudet TPS Pelit, TPS on yksi...