Suomen talousministeri Eroaa

Päivämäärä:

Suomen talousministeri eroaa 10 päivän jälkeen natsiviittausten vuoksi. Kansallismielisen perussuomalaisten Vilhelm Junnilan on syytetty toistuvista natsiviittauksista.

Hän pyysi anteeksi ja selvisi epäluottamuslauseäänestyksestä, mutta ilmoitti perjantaina eroavansa.

Junnila sanoi eroavansa, jotta hän ei vahingoittaisi sekä hallituksen että Suomen mainetta.

”Näen, että minun on mahdotonta jatkaa ministerinä tyydyttävällä tavalla”, Junnila lisäsi lausunnossaan.

Hänen eronsa tuli sen jälkeen, kun kävi ilmi, että hän puhui Kansallisen liiton tilaisuudessa Turun lounaiskaupungissa vuonna 2019.

Tilaisuudessa, joka järjestettiin kaupungissa kaksi vuotta aiemmin tapahtuneen puukotuksen uhrien muistoksi, hän huomautti, että paikallisen puolueen puheenjohtajan vaaliluku oli 88, eli sama luku, joka Junnilalla itsellään oli vaaleissa samana vuonna.

Uusnatsien keskuudessa numeroa 88 pidetään tervehdyksen ”Heil Hitler” symbolina, sillä H on aakkosten kahdeksas kirjain, jolloin 88 tarkoittaa ”HH”.

Suomen talousministeri eroaa
Suomen talousministeri eroaa 10 päivän jälkeen natsiviittausten vuoksi — Kiitos BBC News

Sitten maaliskuussa Junnila onnitteli perussuomalaisten kampanjatilaisuudessa toista ehdokasta, joka sai saman numeron, kertoo Yleisradio.

”Ensinnäkin onnittelut erinomaisesta vaaliluvusta. Tiedän, että se on voittokortti. Tämä 88 viittaa tietysti kahteen H:aan, mutta ei nyt puututa siihen”, 41-vuotiaan kerrotaan vitsailleen.

Suomen talousministeri pyytää anteeksi äärioikeistolaisia lausuntojaan

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa kirjoittanut Junnila sanoi tehneensä ”jotain väärin” ja olevansa ”pahoillaan teoistani”.

”Toivottavasti kaikille on selvää, että tuomitsen holokaustin, antisemitismin ja kaikki antisemitistiset teot jyrkästi ja ehdottomasti”, hän lisäsi erillisessä Facebook-kirjoituksessa.

Junnila selvisi aiemmin tällä viikolla parlamentin epäluottamuslauseäänestyksestä sen jälkeen, kun oppositiopuolueet olivat syyttäneet häntä toistuvasti natseihin liittyvistä lausunnoista.

Hänen eronsa tuli vain 10 päivää sen jälkeen, kun hänen puolueensa vannoi virallisesti virkavalansa Suomen uuden oikeistokoalitiohallituksen juniorikumppanina.

Suomen pääministeri ja huhtikuun vaaleissa ensimmäiseksi tulleen Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi, että Junnilan ero oli ”oikea ja ainoa mahdollinen päätös”.

Perussuomalaisia on arvosteltu myös hänen vuonna 2019 tekemästään ehdotuksesta, jonka mukaan Suomen pitäisi edistää niin sanottuja ”ilmastoabortteja” Afrikan maissa, kertoo valtakunnallinen Helsingin Sanomat.

Pysy ajan tasalla dailynews ja lue toinen mielenkiintoinen uutinen https://dailynews.fi/kansallinen-kokoomus-ja-perussuomalaiset-edelleen-suomen-suosituimmat-puolueet/

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Jaa viesti:

Suosittu

Lisää tällaista
Liittyvät

Suomen historiallinen NATO-jäsenyys vahvistaa turvallisuutta ja vakauttaa Pohjolaa

Suomi liittyy NATOon: merkittävä muutos ulko- ja turvallisuuspolitiikassa Suomen suurlähettiläs...

Pelicans vs Tappara kumpi voittaa?

Ennusteemme 7. lokakuuta pelattavan ottelun voittajasta on Tappara. Tilastojen tarkistus Aiemmat...

Miten lomaraha lasketaan: Yksityiskohtainen opas

Lomaraha on erityinen etuus, jonka monet työntekijät saavat osana...

TPS Pelit

TPS:n joukkueanalyysi, vahvuudet ja heikkoudet TPS Pelit, TPS on yksi...